Hondenschool actief met focus 


Snuffeltuin 

Op dit moment zijn wij de enige in deze provincie met een snuffeltuin

De snuffeltuin

DE FILOSOFIE ACHTER EEN SNUFFELTUIN

Wij geloven dat honden individuele wezens zijn en gevoelens en behoeftes hebben die helaas niet altijd herkend worden. Door een keer met je hond de Snuffeltuin te bezoeken, zal je één van de belangrijkste behoeftes van je hond ontdekken en dat is snuffelen. Laat je hond dit doen in zijn eigen tempo. Wij willen dit graag voor iedere hond realiseren en zeker voor de honden die altijd aan de riem zitten.

Het doel van de snuffeltuin is dus om een nieuwe activiteit aan te bieden die het welzijn van je hond kan verhogen en daarmee zijn levensvreugd te verbeteren.

Wie kan er allemaal mee doen aan de snuffeltuin?

Honden met jachtinstinct die nu vrij kunnen snuffelen

Bange, onzekere en verlegen honden

Honden die niet sociaal met andere honden zijn

Honden die van snuffelen houden

Honden die moeten leren hoe ze hun neus moeten gebruiken

Puppy's en jonge honden

De voordelen van een Snuffeltuin voor jou en jouw hond.

Een Snuffeltuin geeft een hond de kans om vrij en zonder enige beperking rond te lopen en zo met zijn neus de omgeving te verkennen.

Ze kunnen en mogen dit doen in hun eigen tempo, zonder druk of aanwezigheid van andere honden en/of de hectische drukke moderne wereld waar we normaal in leven.

Je relatie met je hond verbetert door een keer een Snuffeltuin te bezoeken. Honden willen niets liever dan bij hun baasje zijn en zullen intens genieten van deze belevenis. In plaats van je te zien als iemand die ze tegenhoudt om hun natuurlijke instinct /behoeftes te volgen, zullen ze je waarderen als hun partner op de ontdekkingsreis in de Snuffeltuin.

Je hond wordt slimmer als hij zijn neus mag gebruiken; de hersenen zullen gedurende haar/zijn leven verder ontwikkeld worden door elke ervaring.

Ruiken reduceert het stressniveau van een hond doordat hij doet waar hij goed in is en niet omdat iets moet. Dit helpt om het immuunsysteem sterk te houden. Hierdoor kan je als mens nog langer van je trouwe viervoeter genieten.

Door een Snuffeltuin te bezoeken, help je je hond te kunnen ontspannen en de hond kan daarna lekker slapen. Het kost een hond veel goeie energie om al dat gesnuffel met zijn neus te kunnen verwerken.

De hond wordt hierdoor ook voorzien in zijn mentale stimulaties, zijn basis behoeftes en wordt hierdoor ook rustiger