Hondenschool actief met focus 


Algemene voorwaarden

Wij hopen dat je, samen met je hond een leuke tijd bij ons zult hebben. Hieronder volgen wat huisregels om de training tot een succes te maken.

Parkeren

Gelieve je auto te parkeren op de aangewezen plek.

Voor de training je hond goed uitlaten

Honden mogen niet op het terrein poepen of plassen. Mocht er een ongelukje gebeuren tijdens het trainen kan dit opgeruimd worden.

Om op tijd met de lessen te beginnen kun je het beste 10 min. voor aanvang van de les aanwezig zijn.

Inenting

Je hond dient volledig ingeënt te zijn, of de titerbepaling moet aangeven dat de antistoffen nog voldoende aanwezig zijn, Pups moeten de eerste inenting hebben gehad. Neem voor aanvang van de 1e les het inentingsboekje mee.

Hoe trainen we

Wij trainen met een positieve lesmethode, dit houdt in belonen van het goede gedrag. De beloning mag iets lekkers zijn, maar een speeltje is ook goed als je hond niet veel om voeding geeft. Voedselbeloning is een middel en wordt dus gaandeweg de cursus ook weer afgeleerd!

De duur van de les is 45 minuten. Dit kan afwijken naar inzicht van de instructeur. Train thuis niet zo lang, maar maak korte sessies per keer, zeker in de aanleerfase. Houd het leuk en oefen als je er samen zin in hebt.

Speel na de oefening om de druk van de training bij je hond te ontladen. Het spel hoeft niet lang te duren, stop als je hond het spel nog heel leuk vindt.

De aanwezige toestellen, mogen alleen onder begeleiding van de instructeur gebruikt worden.

De juiste kleding

Sportieve/recreatieve kleding is het makkelijkst. Een buiktasje om het speeltje en/of de brokjes in te doen is aan te bevelen.

Let er op dat je hond geen last heeft van je kleding. Maak je kleding dicht, loshangende kleding kan wapperen en is hinderlijk voor je hond. Dit geldt ook bijvoorbeeld voor lange jassen. Verder zijn gemakkelijke schoenen met wat grip het handigst

Je kunt niet met je hond trainen als:

- de hond ziek is, o.a. kennelhoest, diarree of een andere besmettelijke ziekte. Bij twijfel, neem dan even contact met mij op.

- de hond een blessure heeft of groeipijnen (in geval van pups).

- je hond loops is, dit duurt ongeveer 3 weken vanaf het eerste moment dat je een druppeltje bloed ziet. Zelf kun je wel komen, zonder hond. De oefeningen kun je eventueel thuis zelf doen en, in overleg, is er materiaal beschikbaar om thuis te oefenen.

Lessen inhalen

De training wordt in een blok van 5 , 6 of 10 lessen gegeven.

Ben je verhinderd, dan stellen we je in de gelegenheid om maximaal 2 lessen aan het eind van het blok in te halen.

Mochten wij onverhoopt de les moeten aflassen , zal de les opgeschoven worden. Je mist dan geen les uit het blok.

Meld je a.u.b. op tijd af! Dit mag per mail, per sms of app minimaal 4 uur van te voren, uitzonderingen daargelaten. Bij het niet tijdig afzeggen van de les, word deze afgestreept en kan de les niet ingehaald worden. 

Er zal in geen geval restitutie van de lessen plaatsvinden.

Betaling

Betaling dient bij de eerste les per pin, contant of via factuur  betaald te worden.

Aansprakelijkheid

Deelname aan de cursussen is geheel voor eigen risico. Hondenschool actief met focus is niet aansprakelijk voor schade ,verlies, diefstal of voor de schade die ontstaat bij ongevallen in welke vorm dan ook, die plaatsvinden op het terrein van Hondenschool actief met focus. Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade die is aangebracht door hond en of eigenaar. Trainen is op eigen risico.

Op het terrein is je hond aangelijnd, tenzij het voor de training nodig is om je hond los te hebben. Dit gaat altijd in overleg met de instructeur.

De cursist wordt geacht een aansprakelijkheidsverzekering voor derden afgesloten te hebben, welke ook voor zijn/haar hond(en), kat(ten) of ander dier(en) geldig is. Hondenschool actief met focus is op generlei wijze aansprakelijk voor een ieder, mens of dier, die op het terrein van

Hondenschool actief met focus verblijft.

Door het ondertekenen, inleveren en deelnemen aan de cursus accepteert u deze huisregels. Het niet naleven van de huisregels kan leiden tot het door Hondenschool actief met focus eenzijdig beëindigen van de cursus, zonder restitutie van het cursusgeld.

Roken mag alleen op de daarvoor aangewezen plek

Wij wensen jullie een fijne trainingstijd bij Hondenschool actief met focus